Sök
Stäng denna sökruta.


fungerar magnetröntgen

Magnetkameraundersökningar är helt ofarliga och utsätter dig inte för någon joniserande strålning som vanlig röntgen gör. Samtliga undersökningar genomförs av legitimerad sjukvårdspersonal i anslutning till specialistkliniker.

Magnetröntgen helkropp

Populärast

Magnetröntgen Helkropp

En magnetkameraundersökning av hela kroppen lämpar sig för den som vill få en tydlig och helomfattande inblick över sitt hälsotillstånd.

14 organ

Undvik köer och väntetider
med privat röntgen

 • Välkommen till oss, där du enkelt kan boka tid för din undersökning inom endast 10 arbetsdagar.
 • Vi erbjuder personlig återkoppling från våra legitimerade läkare, vilket säkerställer att du får den bästa vården.
 • Våra erfarna radiologer granskar noggrant dina röntgenbilder för att garantera högsta kvalitet och precision. Det bästa av allt är att ingen remiss krävs för att få tillgång till våra tjänster.
 • Vi strävar efter att erbjuda snabba och pålitliga medicinska tjänster för din trygghet och hälsa. Boka din tid hos oss redan idag för professionell och effektiv vård utan onödiga hinder.

Kan jag genomgå en MR undersökning utan att träffa läkare?

Ja det kan du. Direkt efter din beställning kommer du att få fylla i ett digitalt formulär med frågor avseende din hälsa.

Dina svar innehåller den information som behövs för att du ska kunna genomgå den undersökning du valt.

Ditt hälsoformulär granskas alltid av vår specialistläkare och du blir kontaktad om ytterligare information behövs.

Har du frågor gällande våra undersökningar kontakta oss, eller läs mer om våra undersökningar.

Vilka är våra läkare och kliniker?

Alla våra läkare har svensk legitimation och specialistkompetens utfärdad av Socialstyrelsen. Vid beställning kommer du att få välja på vilken klinik du vill utföra din magnetkameraundersökning. Våra samarbetspartners finns på följande kliniker och städer:
 • Evidia Röntgen Backa (Göteborg)
 • Evidia Röntgen Borås
 • Evidia Röntgen Sundsvall
 • Evidia Röntgen Umeå
 • Evidia Sabbatsbergs sjukhus  Stockholm
 • Evidia röntgen Annedal i Göteborg
 • Evidia Röntgen  Jönköping
 • Evidia Röntgen  Karlstad
 • Evidia Röntgen Malmö

Innebär det någon risk att undersökas med magnetkamera(MR)?

Nej, magnetkamera-undersökning är helt ofarlig och ger ingen strålning till skillnad mot datortomografi (DT) och traditionell röntgen. MR-teknik innebär att man tar bilder med hjälp av magnetfält och radiovågor utan någon röntgenstrålning, vilket gör att den är helt ofarlig. Därför kan man undersöka sig med MR flera gånger utan någon som helst risk för strålskador.

Vad tillför magnetlabbets undersökningar om jag har en privat sjukvårdsförsäkring?

Magnetlabbets undersökningar har till syfte att upptäcka sjukdomar redan innan du får symptom. MR-scanning och andra avancerade undersökningar erbjuds ej i förebyggande syfte av privata sjukvårdsförsäkringar eller landsting.
Kostnaden för undersökning hos Magnetlabbet täcks ej av privata sjukvårdsförsäkringar.

Hur fungerar det när jag betalar med kort, klarna, direktbank eller faktura?

Du kan betala med kort, Klarna eller via direktbank. Vi accepterar VISA och MASTERCARD. När du betalar med kort hanteras betalningen säkert och pålitligt av betallösningen DIBS by Nets. Kontakta oss vid frågor.
Vi använder oss av 3D Secure som är en global säkerhetsstandard som är framtagen av Visa (Verified by Visa) och MasterCard (MasterCard SecureCode). Denna säkerhetslösning möjliggör identifiering av kortkunden vid kortbetalningar på Internet.

Hur bokas min undersökning in efter beställning?

Efter din beställning kommer en av våra medarbetare ringa upp dig för att hämta in nödvändiga uppgifter inför din undersökning och välja en undersökningstid som passar dig. Vid frågor eller ombokningar har du ett direktnummer du kan ringa till för snabb service.

Undersökningarna utförs

över, 500 kunder senaste året,

MR-Buk/MRCP

MR Buk undersöker njurar, mjälte, lever, gallblåsa, gallvägar, urinblåsa, urinledare och bukspottskörtel.

magnetröntgen prostata
MR-Prostata

Baserat på MR - bilderna kan man ta exakta vävnadsprover för att utreda misstänkta förändringar.

helkropp MR
MR-Helkropp

magnetkamera undersökning av hela kroppen lämpar sig för den som vill få en tydlig och helomfattande inblick över sitt hälsotillstånd.

Mr axlar
MR-Axel

Axeln är kroppens rörligaste del och kan under livets gång ge upphov till smärtor och nedsatt rörelseförmåga i axelleden.

Snabbt och säkert i fyra steg

Direkt inblick I din hälsa med avancerade hälsoundersökningar

1

Beställ din undersökning

Beställ den undersökning du önskar på vår hemsida. Välj därefter en ort för undersökningen i samband med din bokning.

2

Betala

Betala smidigt och enkelt med Klarna, välj tex bankkort, Swish eller faktura. Är du företagare kontakta oss för faktura.

3

Invänta en kallelse

Inom 7-10 dygn skickas en kallelse till din folkbokföringsadress och e-post. I kallelsen ingår information om tid och plats samt förberedelser inför undersökningen. Passar inte tiden är det enkelt att boka om.

4

Få dina resultat

Dina resultat är färdiga inom 7 arbetsdagar efter undersökningen och granskas av en specialistläkare. Resultatet från din undersökning kommer med posten.

Våra kunder berättar

“Hjälpsamma! Jag kunde inte läsa min rapport från början men när jag ringde magnetlabbet hjälpte de mig omedelbart genom att skicka en ny rapport i läsbart format. I överlag bra erfarenhet av dem. Fick en tid inom 2 veckor och allt gick super smidigt. Rekommenderar! "

“ Magnetlabbet var väldigt hjälpsamma och jag rekommenderar dem starkt. Jag pratade med dem på söndagen och gjorde en skanning redan veckan efter. Fick därefter ett e-postmeddelande om att min rapport och skanning var tillgängliga på fredagen. Priset var också rimligt och även om jag var tvungen att betala själv var det värt det. Utmärkt service och väldigt hjälpsamma läkare som hjälpte mig igenom undersökningen trotts att jag var klaustrofobisk! Kunde inte rekommendera dem mer starkt! ”

“ Magnetlabbet ringde upp samma dag som jag gjorde min beställning. En kallelse från kliniken anlände ett par dagar senare. Bokade på Evidia backa. De hade gratis parkering vilket gjorde allt smidigare. Personalen var vänlig och hjälpsam. Jag togs emot omedelbart och magnetröntgen tog bara cirka 20 minuter från början till slut. Jag fick mitt resultat inom 5 dagar. ”

Boka röntgenundersökningar via vårt formulär

Fyll i bokningsformuläret och få en garanterad undersökningstid inom 10 dagar.

du frågar, vi besvarar

Vanliga frågor

Genom MR-undersökning kan du få kunskap om hur just din kropp mår. Med vetskap i tid kan du förhindra och förebygga uppkomsten av sjukdomar. Med MR-undersökning får du en bra inblick i hur just din kropp mår. Undersökningen kan också användas för att se om en skada har läkt eller om en behandling eller operation haft önskad effekt.

Vi erbjuder en undersökning som är snabb, smidig och säker. Inom sju dagar från beställning genomgår du en undersökning. Därefter analyseras och sammanställs resultaten av legitimerade specialistläkare inom sju dagar.

Även om undersökningen som sådan inte gör ont kan den för somliga vara otäckt eftersom man förväntas ligga stilla i ett trångt utrymme. På många mottagningar går det bra att ta med en anhörig in i undersökningsrummet för stöd. Tala om för personalen inför undersökningen om du vill ha lugnande medicin eller behöver få annan hjälp.

För att få tillgång till samma undersökningar via din vårdcentral behöver du först få/övertyga din läkare om att få en remiss till motsvarande undersökning. Sedan behöver du vänta, i många fall flera månader, innan undersökningen kan genomföras. Det fungerar olika bra beroende vart i landet man bor och den vårdcentral man är kopplad till.

Ta reda på hur din
insida mår

500 kr rabatt

— Gå med i vårt nyhetsbrev och få 500 kr rabatt på vår populäraste undersökning MR-helkropp —

Malcare WordPress Security